Για όσους αγαπούν την ησυχία και την ηρεμία η διαμονή στο ξενοδοχείο Μικρός Πλανήτης αποτελεί μια καλή επιλογή.
Οι Μυκήνες είναι ένα κομβικό σημείο απ' όπου μπορείτε να επισκεφθείτε όλο το νομό Αργολίδας με το πλούσιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον τις φυσικές ομορφιές & τις ξακουστές παραλίες. Πέρα όμως από τις επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και τις εκδρομές στα πέριξ, υπάρχουν & διάφορες άλλες δραστηριότητες στην γύρω περιοχή.
Σε απόσταση μόλις 5 χλμ. υπάρχει οργανωμένη πίστα motocross (από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη) αλλά και τα βουνά γύρω από το ξενοδοχείο ενδύκνειται για τους λάτρεις του mountain bike.
Η πεζοπορία είναι ιδιαιτέρως αγαπητή στους κατοίκους & επισκέπτες των Μυκηνών, τα πολλά μικρά αγροτικά μονοπάτια δίνουν τη δυνατότητα
όχι μόνον ενός ευχάριστου περιπάτου αλλά και της επίσκεψης αγνώστων μικρών αρχαιολογικών θησαυρών, μοναχικών ξωκλησιών & πηγών με καθαρό νερό που θα σας ξεδιψάσουν.
Για τους πιο εξοικειωμένους προτείνουμε την ανάβαση στα γύρω βουνά Προφήτη Ηλία, Σάρα & το Αετοβούνι τα οποία αποτελούν καταφύγιο για αετούς και γεράκια. Τέλος να προσθέσουμε πως στα χώματα των Μυκηνών φυτρώνει ρίγανη, χαμόμηλο, άγρια ροκά κ.α.
Αν βρείτε στον δρόμο σας κάποιον ντόπιο να μαζεύει χόρτα & βοτάνια παρακαλέστε τον να σας δείξει και πάρτε μαζί σας φεύγοντας λίγες από τις μυρωδιές και γεύσεις της γης των Ατρειδών.

Επισκέψεις:

Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών-μουσείο Μυκηνών: 1 km
αρχαίο Ηραίο: 1,5 km
αρχαίο θέατρο-αγορά Άργους-μουσείο: 12 km
αρχαιολογικός χώρος Τίρυνθας: 16 km
Αρχαία Δεδρά: 20 km
Αρχαία Μιδέα: 20 km
Βυζαντινό μνημείο Αγίας Τριαδός: 12 km
Αρχαιολογικός χώρος Λέρνας: 21 km
Αρχαία Νεμέα: 15 km
Αρχαία Κόρινθος: 50 km
Αρχαιολογικοί χώροι Επίδαυρου: 40 km

Εκδρομές:

Ναύπλιο: 20 km
Ασίνη-Τολό: 27 km
Βιβάρι-Κάντια: 35 km
Επίδαυρος: 40 km
Nεμέα: 15 km
Τρίπολη: 78 km
Μυστράς: 208 km
Άστρος: 39 km
Ολυμπία:309 km